BRILLIANCE

Vasile & Igor Ceban: Ne completăm în tot ceea ce facem

Înfiinţată în anul 2009, compania de construcţii Vasigur-Grup și-a propus să aducă siguranţă, modernism și calitate în casele tuturor clienţilor. Cele mai înalte standarde europene, calitatea produselor și confortul oferit oamenilor au fost de la bun început obiective-ţintă. În interviul pentru revista noastră, fraţii Igor și Vasile Ceban, directorii Vasigur-Grup, ne-au povestit despre compromis și dedicare în procesul de edificare a propriului bussiness și cum reușesc să gestioneze o companie tânără în sfera construcţiilor.

Dle Vasile, vreau să vă întreb cum a fost creat conceptul companiei Vasigur-Grup și de cât timp sunteți pe piața de profil.
Compania a fost creată în anul 2009, denumirea și conceptul având la bază prenumele noastre: Vasile și Igor (Vasigur). În toți acești 7 ani, de când suntem pe piața de construcții și imobiliare, am reușit să transpunem fiecare părticică a noastră în tot ceea ce facem, să consolidăm reușitele noastre într-un sector de bussiness care, an de an, trece printr-o metamorfoză rapidă.

Care sunt performanțele pe care compania le-a atins pe parcursul anilor?
Consider că performanța companiei a fost atinsă prin recunoașterea calității, aceasta fiind cheia succesului în construcții. Vasigur-Grup construiește apartamente care permit economisirea a 75% din cheltuielile de întreținere. Noi respectăm cu strictețe standardele impuse de certificatele europene de calitate, ceea ce înseamnă rezistența edificiului în timp.

Dle Igor, dvs. sunteți mulțumit de situația actuală în companie?
Desigur, sunt mai mult decât mulțumit și, în același timp, mândru de tot ceea ce înseamnă Vasigur-Grup. Astăzi, compania noastră se identifică cu noțiunea de calitate. Construim blocurile doar din cărămidă roșie, ceea ce oferă confort și siguranță tuturor clienților noștri.

Care este tendința pieței de construcții în ultima perioadă?
Respectarea calității și optimizarea maximă a cheltuielilor reprezintă tendința definitorie în domeniul construcțiilor. Asistăm la o dezvoltare rapidă a acestui sector atât în municipiul Chișinău, cât și pe întreg teritoriul țării. Dacă ne raportăm la anul 2005, când în Moldova existau doar câteva companii de construcții, atunci în 10 ani numărul lor a crescut de cel puțin 10 ori. Astăzi, avem pe piață peste 50 de companii de construcții, o cifră impunătoare, ce demonstrează faptul că renaștem odată cu noile trenduri.

Dat fiind acest fapt, este evident că există o concurență pe măsură în această nișă a economiei. Ce atitudine aveți față de concurenți?
De fapt, noi îi considerăm colegi pe concurenții noștri. Nu-i putem numi concurenți pe cei care își fac meseria într-o manieră specifică, produsele finite fiind diferite. Vasigur-Grup are propria filosofie – calitatea, care satisface în totalitate dorințele și exigențele clienților noștri. Mergem cu pași siguri și de aceea nu recunoaștem concurența în domeniul construcțiilor. Posibil, alții ne consideră concurenți serioși. (zâmbește)

Descrieți-ne echipa Vasigur, punctând principalele caracteristici și atuuri ale ei.
Compania Vasigur-Grup este gestionată de către doi frați. Prin urmare, ne completăm în tot ceea ce facem, în ciuda opiniilor și viziunilor contradictorii pe alocuri. Avem o echipă minunată de arhitecți. Suntem responsabili și monitorizăm orice detaliu al activității noastre. Înainte de a începe edificarea unui bloc, mergem la București sau Praga pentru a studia minuțios noile concepte de construcție a unui imobil (deja implementate în țările dezvoltate din Europa). Pot spune cu certitudine că suntem o echipă de perfecționiști.

Care sunt aspectele care fac diferența atunci când este vorba de apartamentele construite de Vasigur?
Nivelul social al clienților Vasigur-Grup este între mediu și înalt. Suntem flexibili la stabilirea prețului unui metru pătrat. Ne-am axat pe costrucția blocului de tip european, cu o singură scară, oferim o mulțime de utilități precum parcări, garaje, terminale bancare pentru plăți, magazine, frizerii, farmacii. Avem grijă să anticipăm toate necesitățile fiecărui cetățean în parte. Nu ținem neapărat să construim și să vindem. Dorim să dăm viață unor opere, pe care apoi să le admirăm.

Ce perspective de dezvoltare trasați pentru viitorul apropiat?
Acum avem în lucru un proiect de pe bulevardul Moscovei, sectorul Râșcani al capitalei. Ne-am propus să dezvoltăm această zonă a orașului, pentru că dispune de foarte multă verdeață și este perfectă pentru ideile noastre îndrăznețe. Avem și viza de reședință în acest sector – o fi coincidență, nu știm.

Cum vă descrieți dincolo de carieră? Ce vă place să faceți în timpul liber?
Dincolo de faptul că avem o carieră solicitantă, atât eu, cât și fratele meu suntem persoane pozitive, preocupate de sport și călătorii. Din copilărie practicăm artele marțiale și înotul. Ne conducem după proverbul „Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă“. În pofida programului încărcat, găsim cel puțin o oră pentru a merge la sală, pentru a ne menține în formă. Ne plac deplasările cu familia, călătorim în funcție de timpul liber pe care îl avem. De altfel, soția mea a remarcat faptul că, aflându-mă în vacanță, obișnuiesc să studiez edificiile, structura construcțiilor.

Cum arată o locuință perfectă în viziunea dumneavoastră?
O locuință perfectă ar trebui să fie amplasată într-un loc perfect și să respecte toți parametrii de calitate ce vizează construcția unui imobil.

Cum reușiți să vă împărțiți timpul, cum vă organizați, cum faceți față atâtor sarcini?
Deși uneori am parte de impedimente în realizarea ideilor și proiectelor, mențin totuși acel echilibru interior, care este atât de necesar, mai ales în domeniul afacerilor. Compromisul este un alt element-cheie al activității noastre. Respectăm părerile fiecăruia dintre noi și găsim mereu soluții îndrăznețe pentru fiecare provocare. Lucrăm într-un regim over-time tocmai pentru că avem exigențe bine definite și care, de altfel, stau la baza dezvoltării noastre.

Care este visul dumneavoastră profesional? Dar personal?
Visul întregii companii Vasigur este de a construi două noi edificii în centrul Capitalei de genul turnurilor gemene din New York. Lucrăm foarte mult la realizarea proiectului, suntem în căutarea terenului ideal pentru punerea în practică a acestei idei mărețe.

Pe plan personal, mi-ași dori să acced în politică. A deveni o figură politică ar reprezenta o împlinire a mea. Sunt la curent cu toate evenimentele politice din țară și din întreaga lume și am țintit deja următoarea treaptă spre care tind să ajung în viitorul apropiat.

Ce sfaturi le sugerați tuturor celor care intenționează să achiziționeze o locuință?
Aș sugera să se țină cont de toate caracteristicile unei construcții. Ne aflăm într-o zonă seismică, ceea ce ne face oarecum vulnerabilă decizia de a alege un loc sigur din acest punct de vedere pentru locuința noastră. Recomand consultarea unui specialist în domeniu.

Autor: Luminița Zbereanu