BRILLIANCE

7 filme care te inspiră pentru călătorii

Simți că ai muncit prea mult în acest an și crezi că ar fi bine să evadezi într-un colț de paradis? Noi îți propunem să vizionezi șapte filme, care te vor inspira cu siguranță pentru o aventură de neuitat sau chiar îți vor determina locul vacanței.

Eat, pray, love
Este un film cu adevărat inspirat, iar protagonista, Liz (Julia Roberts), îți va transmite tot spectrul emoțiilor resimțite în timpul unei călătorii. Personajul face un voiaj culinar în Italia, unul spiritual în India și o oprire în Indonesia pentru a le echilibra pe toate, dar și pentru a găsi sufletul pereche. Călătoriile ei sunt un adevărat deliciu turistic, iar apropierea de personaj în acest film îl face extraordinar.

Vicky Cristina Barcelona
Orașele din Europa ne sunt destul de accesibile. La sigur, puțini dintre noi ar rezista farmecului celui mai frumos oraș din Europa, Barcelona. Dacă nu l-ați vizitat până acum, atunci filmul lui Woody Alen, Vicky Cristina Barcelona, vă poate convinge să o faceți. Este un oraș vibrant, care parcă te îndeamnă să uiți de prejudecăți și să-ți trăiești viața. Asta fac personajele principale ale filmului, trăind o poveste de iubire ușor perversă, dar pasională. În rolurile principale – Scarlett Johansson, Javier Bardem și Penélope Cruz.

Under the Tuscan Sun
Este un film despre dorința de a crede în a doua șansă, despre dragoste și prietenie, despre acea stare când simți că vei evada în altă parte, în orice clipă. Divorțul, achiziționarea unei vile și lecțiile de gătit nu par subiecte atât de interesante până la vizionarea acestui film. Veți lua o doză bună de romantism, dar și o lecție despre cum se fac alegerile în viață.

Lisbon story
Win Wenders, regizorul peliculei, jonglează cu imaginile la fel de poetic precum se joacă un scriitor cu cuvintele. Lisbon Story este o odă adusă celui mai nostalgic oraș din Europa, Lisabona. Personajul principal se deplasează în capitala Portugaliei pentru a-și ajuta un prieten să finalizeze un film. Rolul său este de a înregistra sunetele de ambianță ale orașului. Muzica celor de la Madredeus, stradelele înguste, casele decrepite, localurile de fado întregesc imaginea unui oraș vechi, dar mai viu ca oricând.

The beach
Cine n-a visat să ajungă măcar o dată pe o plajă asemănătoare celei din The beach? În filmul lui Danny Boyle, Leonardo Di Caprio interpretează rolul unui tânăr invitat pe o insulă spectaculoasă, ale cărei stânci și păduri tropicale ascund una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Oricât de periculoase ar deveni aventurile, parcă îți vine să riști la nesfârșit, să înoți măcar o zi în oceanul cristalin și să stai pe plaja cu nisip fin, la umbra unor palmieri. Exotism extrem în Bangkok și insulele Koh Phi Phi.

Lost in translation
Japonia fascinează dintotdeauna. Nu doar cea tradițională, cu temple, altare și grădini perfecte, ci și orașele suprapopulate, arhitectura spectuloasă și cultura urbană uluitoare. Lost in translation este

filmul Sophiei Coppola. Și chiar dacă cei doi protagoniști (Scarlett Johanson și Bill Murray) par destul de plictisiți și nu reacționează prea mult la tentațiile fascinantei metropole nipone, aceștia nu lasă totuși publicul insensibil. Haosul urban, moda exagerată, impresionanții zgârie-nori și reclamele enorme, luminoase, par sa te îndemne la rătăcire.

The Motorcycle Diaries
O poveste impresionantă a doi stundeți la medicină care pornesc în călătoria vieții lor, de-a lungul Americii de Sud. Tinerii sunt în căutarea unei colonii din Amazon, unde ar putea să-și experimenteze cunoștințele medicale. Filmul are la bază jurnale scrise de celebrul revoluționar Che Guevara.