BRILLIANCE

Cromatica sezonului: 7 nuanţe în vogă

Psihologia culorilor este complicată și în același timp interesantă. Sezonul toamnă-iarnă 2016 ne surprinde cu pete de culoare închisă, combinații cromatice delicate și imprimeuri neobișnuite dar deosebit de stilate. Făcând cunoștință cu cele mai renumite nuanțe și culori pentru sezonul rece, ai o posibilitate unică de a crea ținute originale și la modă, care vor reflecta nu doar stilul tău, dar și buna dispoziție. În acestă toamnă varietatea de culori este una foarte mare, designerii prezentând atât cromatică clasică, cât și nuanțe aprinse și intense.

Alb Negru

Hainele alb-negru pot deveni un must-have în crearea celor mai variate ținute la modă. După cum se știe, culorile acromatice se combină perfect cu toate celelalte nuanțe. În plus, acestea se potrivesc cu toate stilurile. De aceea, culorile negru și alb se întâlnesc atât de des în toate colecțiile noi. Unii designeri le folosesc doar în calitate de nuanță, pe când alții optează pentru ținutele stricte monotone, lucru pe care îl putem observa și în sezonul rece. Fendi, Givenchy, Elie Saab, Valentino, DKNY, Donna Karan, Chanel, Alberta Ferretti, Dolce & Gabbana, Balenciaga și mulți alți designeri ne recomandă să purtăm ținute în totalitate albe sau negre, combinând aceste două culori într-o ținută doar ocazional.

Verde Oliv

După părerea institutului Pantone, nuanța Dried Herb, cunoscută mai mult ca verde oliv, va deveni una din cele mai solicitate culori a sezonului, fapt demonstrat de branduri precum Elie Saab, Donna Karan, Vivienne Westwood Red Label, Victoria Beckham, Alberta Ferretti și mulți alți designeri renumiți. Această nuanță poate fi atribuită gamei de culori neutre, datorită căreia se potrivește ideal atât în combinație cu nuanțe mai închise și aprinse, cât și individual.

Gri verzui

Această nuanță poate fi considerată a fi una neutră ideală. Nuanța Desert Sage pune accent pe aspectul fizic al persoanei, precum și pe stilul ales și caracteristica croielii, fapt care se va lua în considerare dacă decideți să alegeți anume această culoare. Dacă griul verzui este folosit doar în calitate de nuanță ajutătoare, atunci aceasta va accentua perfect frumusețea și profunzimea celorlalte culori ale ținutei. Nuanta Desert Sage nu este o raritate în colecțiile de la Saint Laurent, Zac Posen, Hunter Original, ș.a.

Marsala

Această nuanță „savuroasă” este nuanța vinului roșu, care indică rafinament și naturalețe. În dependență de culorile cu care se combină, nuanța Marsala poate fi atât estompată, cât și mai intensă. Surprinzător însă anume această culoare poate să accentueze punctele forte ale oricărui tip de culoare a tenului, de aceea ea se privește la fel de frumos pe toate doamnele. Nuanța Marsala a fost aleasă de Zac Posen, Vivienne Westwood, Christian Dior, Reem Acra, Balenciaga și mulți alți designeri.

Albastru profund

Nuanța de albastru profund ne-a fost dăruită de însuși natura. Această nuanță de lux este creată,în special, pentru ținutele monotone, deși se combină armonios și cu alte nuanțe din paleta de culori. Trebuie să nu uităm că nuanțele închise fac culoarea albastru rece să fie mai profundă, în timp ce cele mai deschise îi conferă strălucire și căldură. În sezonul rece 2015-2016, această nuanță a devenit cireașa de pe tort în noile colecții Zuhair Murad, Victoria Beckham, Zimmermann.

Roșu aprins

Roșul pasional sparge din nou toate recordurile de popularitate. Această culoare dinamică, cu adevărat regală, este purtată atunci când ne dorim să atragem atenție. Psihologii susțin că persoanele ce poartă haine de culoare roșie par mai sobri decât altele, deși efectul depinde mult de nuanța aleasă. În anumite cazuri se va opta pentru nuanțe mai calde, deoarece roșul intens poate afecta psihologic persoanele din jur. Dacă aceasta nu reprezintă o problemă pentru tine  atunci îmbracă ținute ca la Zac Posen, Elie Saab, Dolce & Gabbana, Badgley Mischka, Alberta Ferretti, Versace.

Portocaliu dulce

O culoare care te duce imediat cu gândul la dulciurile Macarons, portocaliul dulce ne va scoate din anonimat în această toamnă. Este o culoare caldă, veselă, care evocă sentimente de optimism, fantezie și o notă de dramatism. Suficient de puternică pentru a fi punctul de focus al ținutei, este o nuanță perfectă de sine stătătoare, dar va face să înflorească și orice altă culoare pe care o pui lângă ea. Ideală pentru toamnă, ea redă nuanțele din peisajul natural, în diferite stiluri: boho, stilul fashion doll, stilul retro sau cel business.