BRILLIANCE

Destinaţii de vacanţă pentru o primăvară de vis

Primăvara ne farmecă nu doar prin căltură şi culoare, dar şi prin generozitatea ei în materie de vacanţe. Vreme bună, soare şi planuri mari. Ce perioadă poate fi mai bună pentru a pleca în Europa și a ne îndrăgosti de un oraș cu totul și cu totul nou pentru noi? Cu bijuterii arhitecturale, muzică, mâncăruri delicioase, oameni luminoşi. Orașele de pe bătrânul continent își așteaptă vizitatorii.

Lisabona, Portugalia
Primăvara, capitala cea mai vestică din Europa este scăldată într-un climat cald, perfect pentru o vacanță relaxantă de câteva zile. Partea și mai frumoasă e că în vârful dealului pe care sunt ridicate căsuțele cu azujelos e un punct minunat de belvedere: Castelul Sao Jorge. Micile orașe Sintra și Cascais din apropierea Lisabonei sunt destinațiile perfecte pentru evadări scurte, de cel puţin o zi. În plus, cele mai bune hoteluri din lume sunt la Lisabona.

Budapesta, Ungaria
Budapesta este o destinație populară primăvara, oferind SPA-uri, baruri pline de viață și plimbări pe malul Dunării. Cele două părți ale orașului, Buda și Pesta, au atracții diverse pentru turiști. Cunoscută drept Parisul Europei de Est, Budapesta vă aşteaptă cu decoruri spectaculoase de-a lungul Dunării şi cu un splendid cer albastru. Arhitectura specifică, monumentele cosmopolite, străzile liniştite sunt doar câteva dintre atracţiile Budapestei. Nu rataţi picnicurile pe marginea râului şi serile relaxante în cafenelele locale.

Riga, Letonia
Gravată în istoria Europei, Riga este sinonim cu muzica clasică, eleganța și arhitectura deosebită. Putem să ne pierdem pe străduțele pietruite din orașul vechi într-o dimineață de primăvară, apoi să trecem prin centru, cu cea mai bogată colecție de clădiri în stil Art Nouveau din lume. Partea medievală a orașului, datând din secolul al XII-lea, este impresionantă și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Mai mult, Riga a fost desemnată capitală culturală europeană în anul 2014.

Copenhaga, Danemarca
Primăvara începe în Copenhaga cu o „expoziție” a arhitecturii daneze. Putem începe de la Hotel D‘Angleterre, înființat în 1775 și renovat de curând, cu o priveliște spre faimoasa piață Kongens Nytorv. În apropierea hotelului vom găsi Nyhavn, fostul port, transformat într-o zonă de promenadă, Teatrul Regal Danez și artera comercială pietonală Stroget. Păstrați o după-amiază pentru Den Bla Planet (Planeta Albastră), cel mai mare acvariu din Europa de Nord.