BRILLIANCE

Eugeniu Prisacari: Un om de acțiune în acțiune

Putem spune, fără ezitare, că suntem mândri de personajul de pe copertă. Este, dacă vreți, un cadou pentru femeile care vor atinge paginile veline ale revistei, admirând un chip seducător.

Întâlnirea noastră a avut toate ingredientele afective necesare – emoție, admirație, curiozitate… Un bărbat de o eleganță atemporală (accentuată, poate, de cravata corect înnodată la gât), discret în ceea ce priveşte propria-i persoană, dar gata oricând să-și dezvăluie cunoștințele și experiența profesională. Vă las să-l descoperiți pe Eugeniu Prisacari, directorul companiei imobiliare „Acces-Imobil”, dincolo de titlul unui manager de succes.

Domnule Eugeniu, povestiţi-ne ce reprezintă, la momentul actual, compania “Acces Imobil”?

Compania “Acces Imobil” este o agenție de servicii profesioniste de evaluare, consultare şi vânzări imobiliare. Serviciile şi beneficiile companiei noastre includ vânzarea şi închirierea garantată a bunurilor imobiliare, intermedierea tranzacțiilor imobiliare, suportul complet pentru toate etapele de achiziționare a bunului imobil etc. Activitatea noastră se bazează pe principiile de calitate înaltă a serviciilor, orientare spre clienți şi parteneri, simplitate, profesionalism şi încredere.

Care sunt performanţele pe care compania le-a atins pe parcursul anului?

Ultimul an a fost de succes şi destul de profitabil pentru noi. Ne dezvoltăm dinamic şi observăm că ne reuşeşte tot ceea ce ne-am propus. Muncim zi de zi pentru a obține statutul unei companii puternice şi tindem să devenim cei mai buni în tot ceea ce facem.

Ce înseamnă o companie puternică, în opinia dumneavoastră? Este „Acces Imobil” o companie puternică?

O companie puternică presupune o echipă de specialişti perseverenți, devotați meseriei şi, bineînțeles, profesionişti. Am o echipă cu adevărat superbă, sinceră în relațiile cu mine, deosebit de responsabilă şi onestă. În general, există o atmosferă prietenoasă în colectiv, întrucât nu îi consider pe membrii echipei drept angajați, ci, cu adevărat, parteneri de afaceri.

Care este atitudinea dumneavoastră faţă de concurenţă?

Susținem concurența loială, onestă, transparentă, eficientă, benefică pentru ameliorarea competitivității şi dezvoltarea profesională a companiei. Concurența este, dacă vreți, un factor de dinamism pentru progres şi eficiență.

Ce perspective de dezvoltare trasaţi pentru viitorul apropiat?

Ne propunem să ne dezvoltăm în continuare, să menținem un contact permanent cu clienții noştri, să avem o atitudine individualizată pentru fiecare dintre ei, să-i fidelizăm, să-i deservim în continuare la cel mai înalt nivel şi să atragem noi potențiali clienți.

Reputația este cel mai important lucru pentru noi şi, pentru a o menține, vom face tot posibilul să fim la nivelul aşteptărilor. În acest sens, în ultima perioadă, compania a investit în creşterea profesionalismului angajaților, atrăgând în echipă specialişti cu experiență în domeniul imobiliar. Aceştia pot prezenta clienților informații veridice de pe piață, oferindu-le cel mai bun pachet de servicii în funcție de necesități.

Sunt clienţii mai pretenţioși în ultimul timp?

Nu ştiu dacă sunt mai pretențioşi, dar cu siguranță sunt mai atenți la detalii şi mai precauți. Iată că a fost nevoie de o criză financiară de proporții pentru ca atât cumpărătorii, cât şi dezvoltatorii să uite pentru totdeauna de expresia: “Lasă, că merge şi aşa!”

Ce tip de locuinţe caută astăzi oamenii?

Depinde foarte mult de veniturile de care dispun potențialii cumpărători. Sunt la mare căutare apartamentele cu o cameră sau două, cu suprafețe mici spre medii. De asemenea, zona de amplasare este foarte importantă, presupunând accesul spre şcoli, grădinițe, spital, parc, shopping. Există o cerere mai restrânsă, este adevărat, şi pentru apartamente mai mari, cu trei sau patru camere, cu un grad înalt de finisare şi confort.

Cum stau, de fapt, lucrurile în sectorul imobiliar în condiţiile unei economii în tranziţie?

În pofida situației politice şi ecomice actuale, în sectorul imobiliar lucrurile stau destul de bine. Există un flux stabil de clienți care, cu încredere, se gândesc la procurarea unei locuințe. Imobilul a fost mereu una dintre cele  mai sigure investiții. De aceea, indiferent de condițiile economice sau politice,  necesitatea de a construi şi procura locuințe va exista în continuare.

Probabil este cel puţin motivant să-ţi vezi pe cartea de vizită titlul de administrator. Ce calitate, credeţi, v-a ajutat să reușiţi în viaţă?

Probabil perseverența, gândirea strategică, siguranța în forțele proprii, capacitatea de a schița planuri bine definite – atât pe termen scurt, cât şi mai lung. De asemenea, flexibilitatea şi adaptabilitatea la condițiile existente pe piață şi schimbările care urmează să intervină. Sunt persoane care gândesc analitic, calculând toate riscurile, cheltuielile, dobânda. Eu deseori mă ghidez după simțuri şi intuiție, la care se adaugă cunoştințele şi experiența anterioară.

Puteţi recunoaște un agent de imobiliare din mulţime? Cum o faceţi?

Un profesionist în domeniul imobiliar poate fi recunoscut uşor după aspectul său aproape impecabil. Este mereu aranjat, îmbrăcat la patru ace. Trebuie să posede, neapărat, trăsături de etică de business, să aibă o abilitate dezvoltată de interacțiune cu clienții, să fie amabil, politicos şi, foarte important, punctual.

Ce fel de oameni vă place să aveţi în preajmă?

Apreciez devotamentul, sinceritatea, dorința oamenilor de a munci şi de a se dezvolta profesional, dar şi personal. Îmi place să văd inițiativă, gândire inovatoare şi perseverență. Nu înțeleg oamenii care sunt mulțumiți de ceea ce au şi se opresc la jumătate de drum.

În prezent, după ce principii de bază vă ghidaţi?

Cred că totul pleacă de la conştientizarea locului în care te afli şi a direcției în care te îndrepți. Urmează apoi să descoperi metodele prin care poți ajunge acolo. Consider esențiale următoarele elemente: motivația, încrederea în forțele proprii, ambiția, întocmirea unui plan, depăşirea obstacolelor, concentrarea pe obiectivul final, organizarea timpului şi a resurselor implicate.

Cât de mult contează experienţa de muncă și cât de mult contează studiile? Credeţi că este important să ai un job încă din timpul facultăţii, de exemplu?

Existența unor studii temeinice în profilul profesional nu poate fi neglijată, însă experiența este cea care îți oferă mult mai multe cunoştințe şi abilități. Facultatea nu-ți oferă neapărat cunoştințe despre  realitatea în care urmează să te integrezi. De aceea este important, chiar şi din timpul studiilor, să ai cât mai multe tangențe cu domeniul tău profesional. Aş pune pe acelaşi cântar profesionalismul şi experiența, pentru că un specialist de calitate se formează doar în condițiile unei activități zilnice şi ale unei dezvoltări continue.

Există viaţa de după muncă pentru un manager în permanenţă focalizat pe procesul de lucru? Ce vă place să faceţi în afara orelor de serviciu?

În general, sunt o fire sociabilă şi activă, îmi place să petrec timpul cu prietenii, să fiu în centrul unor evenimente interesante. Lectura este, şi ea, un important element de linişte şi relaxare, mai ales când vine vorba de favoriții mei – Alexandre Dumas, Dan Brown sau Stephen King.

Sportul mă ajută foarte mult să-mi încarc bateriile. Am încercat săritura cu paraşuta şi am rămas absolut frapat de această experiență. Cu siguranță, aş repeta această aventură. În general, îmi plac foarte mult sporturile extreme, însoțite de o doză sporită de adrenalină: motocicleta, safari rafting-ul, scootering-ul, scooterul acvatic, etc.

Intuiesc că aveţi o pasiune aparte pentru sporturi…

De fapt, rugby este sportul meu preferat. L-am practicat profesionist timp de opt ani, am călătorit în toată Europa participând la campionate şi competiții de amploare. Am jucat în componența selecționatei Universității Tehnice din Moldova, apoi am făcut parte din Naționala Rugby-7.

Deci aţi reușit să bifaţi câteva destinaţii importante pe harta personală a călătoriilor? Da, în câțiva ani am reuşit să cutreier aproape toată Europa Centrală şi Europa de Est. Recent am călătorit în Franța, Italia, Germania, Danemarca. După mine, călătoriile sunt printre cele mai efective şi interesante metode de a te dezvolta pe plan personal.

În ce moment simţiţi că viaţa nu trece pe alături și că trăiţi cu adevărat?

Atunci când afacerea se armonizează perfect cu viața personală simt că sunt împlinit şi viața are gust.

Ce vă pare cel mai frumos la o femeie?

Noi, bărbații, suntem atraşi nu doar de aspectul fizic, ci şi de personalitatea unei femei. Îmi plac femeile inteligente, care ştiu să întrețină discuții pe diferite teme. În plus, dacă o femeie frumoasă este însoțită de un aspect cuceritor, atunci ea nu va putea trece neobservată. Vorbind despre femeie şi frumusețea ei, aş dori, în preajma sărbătorii de 8 martie, să aduc un omagiu tuturor  femeilor. În acest sens, în numele întregii echipe „Acces Imobil”, îmi exprim cele mai calde gânduri şi vă urez frumusețe, sănătate, căldură în suflet şi în casă, să simțiți mai puțin apăsarea grijilor cotidiene şi să vă umpleți gândurile şi sufletul de căldura primăverii.

Text: Liliana Matasari