BRILLIANCE

FEMEILE AU ALES: MERCEDES-BENZ S-CLASS ESTE FAVORITA CONCURSULUI “MAŞINA ANULUI”

Pentru că suntem deja în luna martie, e timpul să vorbim şi despre preferinţele femeilor în materie de maşini. Şi cum ar fi mai uşor să analizăm gusturile genului frumos, dacă nu prin prisma unui concurs internaţional Women’s World Car of The Year. Chiar dacă rezultatele acestui concurs au fost anunţate în 2014, învingătorii nu doar se menţin în top, ci sunt în continuare o referinţă în segment.

Juriul, format în exclusivitate din femei, a analizat candidaturile respectând mai multe criterii, însă cele de bază au rămas neschimbate: designul, aspectul exterior, confortul, capacitatea de depozitare şi nu în ultimul rând plăcerea condusului. Acestor calităţi li s-au mai adăugat sex-appeal-ul, factorul wow, dar şi raportul preţ-calitate, care sunt la fel de importante pentru femeile ce îşi aleg viitoarea maşină.

Şi iată rezultatele! Titlul de “Women’s World Car of The Year” în categoria maşinilor de familie i-a revenit sedanului din Ingolstadt, Audi A3 care l-a depăşit cu uşurinţă pe favoritul concursului din ediţia precedentă, Volkswagen Golf Sportsvan.

În categoria maşinilor sport,  favoritul a fost ales Audi S3, care a luptat cot la cot cu BMW M4 Coupe, iar într-un final a ieşit învingător.

Honda Jazz/Fit a reuşit să-și umilească rivalii la categoria maşinilor econome, iar cel mai “verde” automobil a fost desemnat EV-ul (Electric Vehicle) Tesla Model S, care este un hit adevărat în toată lumea. Chiar dacă pe continentul european Tesla Model S a debutat abia în 2014, modelul fiind disponibil prin showroom-uri doar în câteva ţări, interesul faţă de sedanul de peste ocean este tot mai mare.

O tendinţă asemănătoare cu cea din țara noastră este succesul SUV-ului Range Rover Sport. Acesta a fost ales favorit în categoria Sport Utility Vehicle, înlăturându-l pe rivalul său principal Porsche Cayenne, foarte popular şi el nu doar în rândul femeilor.

Iar acum, doamnelor şi domnilor, se anunță cu multe aplauze şi sunete de fanfară, premiul cel mare pentru maşina anului “Women’s World Car of The Year”, Mercedes-Benz S-Klasse! Superba limuzină din Stuttgart a reuşit să impresioneze şi să convingă juriul că este maşina supremă. Ba chiar mai mult, s-a impus şi la categoria maşinilor de lux. Astfel S-Klasse-ul se întoarce acasă cu două premii foarte importante. Apropo de premii, decernarea va avea loc în anul curent (2015), așa susţin deocamdată organizatorii concursului.

Text: Denis Josanu