BRILLIANCE

Fii specială: 4 tipuri de machiaj pentru noaptea de Revelion

Elena Simkiv
make-up artist, art-director Make-Up School Atelier Paris (Moldova)
În noaptea dintre ani îţi dorești ca toate lucrurile să strălucească, iar machiajul nu este o excepţie. Îmbrăcarea unei ţinute noi nu va avea efectul potrivit dacă va fi lipsită de machiaj și alte produse de aranjare. De aceea, în această ediţie, îţi propun câteva sfaturi utile care te vor ajuta să obţii un aspect pe potrivă.

Apelează la specialiști pentru un look perfect, alege tipul de machiaj care se potrivește personalităţii tale! Asigură-te că vei arăta senzaţional, oferă o importanţă binemeritată detaliilor care te vor ajuta să te simţi sigură, puternică, senzuală.

Fie ca spiritul sărbătorilor de iarnă să pătrundă în casă şi în sufletul tău şi al tuturor celor dragi. Noul an să fie presărat cu realizări remarcabile, împliniri, sănătate, fericire şi baftă! La mulţi ani!

În feeria sărbătorilor de iarnă lasă-te dusă de val și încearcă un machiaj îndrăzneţ. Optează pentru culori puternice, fard metalizat, gene false și ruj în culori deosebite.

Pentru a desăvârși frumuseţea chipului tău ai nevoie de gloss, blush, rimel, tuș și fard de pleoape irizat. Machiajul de petrecere trebuie să fie mai luminos decât cel de fiecare zi. Diferenţa majoră constă în alegerea culorilor. Deschise și irizate, culorile trebuie să arate bine la lumina artificială.

Cu ajutorul sclipiciului, machiajul de Revelion va deveni unul festiv și de poveste. Majoritatea femeilor nu folosesc sclipiciul, fiindu-le teamă ca acesta să nu se scuture – problemă care poate fi rezolvată ușor. Astfel, pentru ca sclipiciul să se ţină pe pleoape mai mult timp, achiziţionează un adeziv special. Optează pentru sclipiciurile mici, care se ţin pe pleoape și fără adeziv, cele de dimensiuni mari sunt specifice, în special, pentru imagini artistice sau şedinţele foto. Asemenea machiaj este ideal pentru petreceri și cluburi.

Ideale pentru crearea machiajului de Revelion sunt fardurile maro, la modă în acest sezon. Foarte des, acestea sunt combinate cu farduri aurii, strălucitoare, sau cu sclipici auriu.

Machiajul cu luciu metalic este o opţiune pentru doamnele care vor să creeze o atmosferă de Revelion fără luciu suplimentar pe faţă. Fardurile cu efect metalic se consideră una din cele mai principale tendinţe în machiaj în sezonul de iarnă. Poţi opta pentru oricare gamă de culori cu efect metalic, de la gama aurie până la nuanţa cerului întunecat de seară.

Domnișoarele care urmăresc previziunile astrologice pot aplica farduri în nuanţe maro, bej, verde, verde acid, negru, conform semnului anului. Totodată, ţine minte că nu este necesară neapărat aplicarea lor pe toată suprafaţa pleoapei, ci doar în colţul ochilor.

Aplică un rimel care îţi va alungi genele la maximum, iar pentru a intensifica accentul pe ochi, apelează la gene false sau aplică două straturi.

De cele mai multe ori, accentul principal în machiajul de seară este obţinut anume prin utilizarea unui ruj în nuanţe aprinse. În vogă în noul an va fi rujul roz pal, purpuriu, sau în nuanţe de roşu-bordo sau roşu Burgundia, prună. Așadar, pentru a evita efectul de ten palid, alegeţi fardurile adecvate în funcţie de culoarea rujului de buze.

Rujul în nuanţe de roz, mov, prună, bordo se asortează perfect cu farduri în nuanţe apropiate – mov delicat, roz rece, auriu. De asemenea, poţi opta pentru farduri în nuanţe mai calde. Rujul poate fi mat, iar pe buza inferioară poţi aplica un pic de fard cu reflexe.

Un aspect asupra căruia trebuie să atragi atenţia este și starea de spirit a anului care urmează, ţinând cont de simbolul pe care îl reprezintă – maimuţa de foc, caracterizată prin poftă de viaţă, înţelepciune, optimism, rafinament și curiozitate fără sfârșit. În acest sens, poţi adăuga culori apinse și vesele în machiajul tău de sărbătoare și în acel de zi cu zi.