BRILLIANCE

Munchen Pub – berărie germană în inima Chișinăului

Pubul este un concept unic ce se diferențiază de cafenele și baruri prin atmosfera creată de muzică și designul specific, ambianța ce invită oamenii să se relaxeze și să uite de agitația cotidiană.

Denumirea de „pub” provine din engleză, de la „Public house”, în traducere „casă publică”, locul în care se întâlnesc oamenii pentru a socializa în diferite momente ale zilei. Poţi lua aici micul dejun sau prânzul, poţi veni la întâlnirile cu prietenii pentru a discuta și a savura o băutură bună într-o ambianță plăcută. Public House-ul, cunoscut ca PUB, este un concept venit din culturile britanică, germană, irlandeză și australiană. Munchen Pub este una dintre berăriile de referință ale Chișinăului și unul dintre restaurantele cu specific german, pe care îl puteţi alege atunci când vreți să luaţi masa și să vă simțiți nemțește.

Decor inspirat din cultura germană
Localul este renovat și bine amenajat, foarte asemănator cu o adevărată berărie germană, cu mese mari, atmosferă rustică și nepretențioasă, decoruri simple, mult lemn, cărămidă combinată iscusit cu elementele unui decor modernist. Munchen Pub este construit din materiale de calitate, decorul fiind unul original, atât în interior cât și la exterior. Designul acestui pub pornește de la stilul tradițional al căsuțelor germane de la țară. Interiorul se definește prin simplitatea unui aspect rudimentar grație elementelor din piatră, grinzilor, băncilor și scaunelor din lemn masiv, decorațiunilor viu colorate (felinare, imagini ale arhitecturii germane). Atmosfera este caldă și îmbietoare. Zonarea favorabilă a spațiului pune în valoare fiecare colț: zona barului, în care orice oaspete al pub-ului este servit amabil cu cea mai bună bere din oraș; zona principală, unde sunt amplasate prielnic mesele din lemn nobil, și zona scenei, părând că reprezintă un spațiu separat datorită construcției din lemn ce amintește un ocol rustic, decorat cu felinare.

Gustări și meniu
Mâncarea, băutura și muzica sunt specifice culturii germane, dar nu exclusiv. Oaspeții mai pot alege și din bucătăria europeană sau chiar moldovenească. Totuși, multă lume vine aici în special pentru a savura gustul autentic al preparatelor tradiționale germane. Bucătarul-șef, fiind un neamț autentic, are o mulțime de secrete culinare, pe care nu le dezvăluie nimănui. Meniul este divers și totodată specific la Munchen Pub, la fel ca în toate berăriile germane: mult porc, ciolan rumenit, evident cartofi, varză acră, ciorbe sățioase, șnițele și cârnați pregătiți după rețetele tradiționale. De asemenea, au pâine diversă, cornuri, brezeli cum doar în Germania poți găsi. Zilnic, 10 bucătari sunt gata să-și deservească iscusit oaspeții în regim non-stop.

Bere autentică preparată după legea celor patru ingrediente
Munchen Pub și-a propus să reînvie o tradiție. Povestea începe cu plăcerea de a bea bere. În atmosfera de veselie și voie bună, vizitatorii sunt serviți cu un sortiment de bere gustoasă la halbe brumate, care dreg bine gustările de cârnați nemțești și specialități tradiționale. Pub-ul și-a înființat chiar propria fabrică de bere, care asigură localul, în exclusivitate, cu bere veritabilă – Munchen Beer, pregătită conform „legii purității berii”. Daca ar fi să o definim, am spune ca este o băutură alcoolică obținută din patru elemente naturale: drojdie, malț, hamei și apă.

Povestea „legii purității berii” începe în Bavaria acum aproape 500 de ani, pe data de 23 aprilie 1516, când conducătorii regiunii de atunci, ducele Wilhelm al IV-lea și ducele Ludwig al X-lea, au emis un decret ce avea să facă istorie, fiind cunoscut astăzi sub numele de Reinheitsgebot. Pentru a-i garanta calitatea, cei doi duci au stabilit că singurele ingrediente care pot fi folosite la producerea berii vândută în orașe și piețe sunt orzul, hameiul și apa, urmând ca orice bere care nu respectă acest decret să fie confiscată de autorități.Astfel, Munchen Beer, de altfel fabricată în Moldova, oferă consumatorilor garanția că vor beneficia de un produs absolut pur, gustos și de calitate.

Muzică și program distractiv
Seara, formații cunoscute interpretează live muzică bavareză. Vinerea, sâmbăta și duminica, localul pregătește programe distractive. Concursurile și serile tematice sunt obișnuite atunci când oaspeții sunt puși pe distracție și voie bună. Dacă îți propui să fii suporter al echipei preferate de fotbal, atunci ecranul lead din centrul localului îți va oferi imagini clare și sunet de calitate pentru a te bucura de transmisiunile live împreună cu prietenii.

Munchen Pub ne mai promite și o terasă spațioasă, o cafenea pentru copii și o sală de banchete. Sistemul de discount în prima parte a zilei, cu reduceri de 20 la sută, nu are decât să te surprindă plăcut. Chelnerii din berărie sunt amabili și bine instruiți, în costume naționale bavareze croite la comandă. Prețurile sunt cuminți, iar timpul petrecut în atmosfera locală a berăriei germane este nostalgic și captivant.